Vés al contingut

Síria tanca dues entitats nord-americanes en represàlia per bombardeig

De Viquinotícies

30 d'octubre del 2008, Damasc, Síria

El Ministeri d'Exteriors de Síria va convocar ahir a l'encarregada de negocis d'Estats Units, Maura Connelly, per comunicar-li l'ordre del tancament immediat del centre cultural nord-americà i de la trucada escola americana a Damasc com a resposta a la recent incursió militar dels Estats Units en territori sirià.

Helicòpters militars d'Estats Units, segons la informació de Damasc, van realitzar diumenge passat una incursió a la regió siriana de Bou Kamal, fronterera amb l'Iraq, i van obrir foc contra un grup de persones que estaven construint una casa. L'atac va causar 8 morts i més de 14 ferits.

Abans de prendre represàlies addicionals, Damasc desitja rebre de Washington i Bagdad explicacions oficials arran d'aquesta "violació inacceptable de la sobirania nacional", va declarar el viceministre sirià d'Exteriors, Faisal Meqdad, en reunir-se el passat dimecres amb els ambaixadors estrangers acreditats al seu país. El diplomàtic va exhortar a tots els països a "erigir-se en defensa del Dret Internacional".

Estat Units rebutja les acusacions de Síria i refusa comentar l'incident a títol oficial. Segons la versió nord-americana, el raid va permetre eliminar un alt càrrec de l'organització terrorista Al Qaeda que suposadament planejava un atemptat en territori iraquià.

El Departament d'Estat d'EUA va admetre ahir que està examinant les possibles respostes al tancament de l'escola i del centre cultural a Damasc.

Fonts

[modifica]