Vés al contingut

S'inauguren els Jocs Olímpics a Pequín

De Viquinotícies

8 d'agost del 2008, Pequín


Per a la cultura xinesa, el 8 és el número de la sort, per això l'obertura dels jocs es va realitzar el dia 08/08/08 a les 20:08 hores (local)

Els XXIX Jocs Olímpics d'Estiu de l'era moderna van ser inaugurats a la ciutat xinesa de Pequín, a l'estadi Niu d'Ocell, que va ser construit especialment per a aquest esdeveniment. Hi van assistir més de 90 mil espectadors i s'estima que més de 4 mil millons de televidents van seguir aquesta cerimònia.

La festa d'obertura, que va ser encapçalada pel president del Comitè Organitzador, Liu Qi; del Comitè Olímpic Internacional (COI), Jacques Rogge; i del primer mandatari de la Xina, Hu Jintao, va comptar amb un variat espectacle de llums i danses que simbolitzaren diferentes icones de la cultura olímpica i de la cultura xinesa.

Després de l'espectacle, els esportistes van desfilar per la pista de l'estadi amb les seves respectives delegacions, en una desfilada on van participar més de 190 nacions, destacant-se les més nombroses, com Estats Units, Xina i Rússia. Una vegada acabada la desfilada, es va fer el jurament dels jutges i esportistes per finalitzar la cerimònia amb l'encesa de la flama olímpica, que il·luminarà els jocs fins el 24 d'agost de 2008.

Fonts

[modifica]