S'ha distribuït cent milions de còpies del Firefox

De Viquinotícies

21 d'octubre del 2005

Llançat fa menys d'un any, el navegador Mozilla Firefox ha arribat a cent milions de descàrregues. S'estima el nombre dels seus usuaris individuals se situa en els 45 milions.

No obstant això, la quota de mercat del nou navegador s'ha estabilitzat en els últims mesos amb molt petits creixements, o reduccions segons les estimacions. La part de mercat del navegador capdavanter, Internet Explorer, es manté en 85 %.

La decisió de l'empresa Opera Programari de distribuir el seu navegador Opera gratuïtament (vegeu El navegador Opera ara serà distribuït gratuïtament) encara no ha tingut impacte en la quota de mercat d'aquest navegador. Una causa d'això pot ser que el navegador Opera competeix amb Firefox per atreure usuaris amb perfil similar, però que ja van optar per Firefox, en lloc de llevar-li quota a Internet Explorer.

Mozilla Firefox és un navegador gràfic per a Internet lliure i gratuït que funciona en moltes arquitectures i sistemes d'operació. Firefox és desenvolupat per la Fundació Mozilla, creada quan l'empresa Netscape Communications va decidir publicar els fonts del seu navegador Netscape amb llicència lliure. Des de llavors, els fonts són desenvolupats en col·laboració per centenars d'usuaris i a partir d'ells es desenvolupen entre uns altres els navegadors Mozilla, Mozilla Firefox i Netscape Navigator així com eina de c/e de Mozilla Thunderbird.