S'estrena el musical Retaule de la llum, que commemora el centenari de la creació de l'Orfeó Manresà

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

El Retaule de la Llum és un musical, amb música en directe de Manel Camp, i text de Joan M. Barbé, que va ser un dels reptes més importants en el centenari de l'Orfeó Manresà, i que va donar el tret de sortida als actes de celebració.

Aquesta producció pròpia d'un espectacle musical en format professional va assolir dues fites de gran nivell: oferir a la ciutat de Manresa una proposta fins el moment inèdita, portant a l'escenari una visió teatral i musical d'una etapa molt important de la seva història; i per altre banda, crear un espectacle àgil, modern i amb qualitat, que posteriorment va projectar arreu de Catalunya el nom de l'Orfeó Manresà amb una imatge actual i adreçada a tots els públics, com a element de promoció i difusió.

Es tracta d'un espectacle -de prop de dues hores de durada i amb 16 temes musicals- on s'uneixen música i teatre sota la direcció i el treball de professionals de reconeguda trajectòria. El musical recorda el conflicte entre església i monarquia per un transvasament d'aigua del riu Llobregat, en benefici de la ciutat de Manresa, el segle XIV. El muntatge compta amb la participació de personatges de renom com el músic Manel Camp, els actors Jordi Muixí, Xevi Mestres,Enric Llort, Joan Maria Segura sota la direcció de Teti Canal, o l'escultora M. Àngels Freixanet, que s'encarrega de l'escenografia.

Aquest espectacle musical va esdevenir un dels principals estendards de les celebracions del centenari de l'Orfeó Manresà, una de les entitats corals més veteranes de Catalunya.

Cc-by-sa (1).svg