S'estrena 105tv, la nova televisió de temàtica musical de Catalunya

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

10 de febrer del 2008, Catalunya

Avui s'ha posat en marxa 105 TV, una televisió de temàtica musical de Catalunya, que té com a objectiu promocionar la llengua i cultura catalanes a la vegada d'oferir un repertori de musica de totes les èpoques.

105 TV és un canal engegat per Emissions Digitals de Catalunya (consorci liderat pel Grupo Godó) i que substitueix el canal de la TDT fins ara anomenat EDC4.

EDC té en total quatre canals de la TDT. En el primer dels quals hi emet 8tv, una televisió generalista parcialment en català que també es pot veure per la televisió analògica; el segon i el tercer, a l'espera que s'implementin dos nous canals (un cultural i l'altre per al públic infantil) emeten reemissions de City TV; el quart ara passa a estar integrat per 105 TV. De moment aquests quatre canals són accessibles des de les quatre capitals catalanes, en els pròxims mesos s'ampliarà la franja fins a un 80% de la població i s'intentarà arribar al 90% a finals d'any[1].

105 TV emetrà les 24 hores del dia amb videoclips musicals i sense interrupcions llargues, un 25% dels quals seran en català, com marca la llei i serà una televisió germana a la cadena de ràdio RAC 105.

Referències[modifica]

  1. 8tv ya supera al 33, La 2 y La Sexta los días laborables en Barcelona

Fonts[modifica]