Vés al contingut

Rocío Jurado mor als 61 anys

De Viquinotícies

1 de juny del 2006

La cantant espanyola Rocío Jurado ha mort aquest dijous (1) a les 05:45 hora espanyola (03:45 UTC) en Madrid. El germà de l'artista, Amador Mohedano, ha fet pública que Rocío va deixar d'existir rodejada dels seus familiars i en el seu domicili. María del Rocío Trinidad Mohedano Jurado, de 62 anys, patia cáncer de pàncrees.

El dimecres (31) el metge personal de l'artista va declarar que Rocío es trobava en coma profund, després d'haver patit un empitjorament. Els facultatius estaven sotmetent la pacient a tractaments pal·liatius per a rebaixar el dolor.

El cos de Rocío Jurado va ser traslladat al Centre Cultural de la Vila, un dels punts de trobada més cèntrics de la capital d'Espanya on, a les 11 del matí, va acudir l'alcalde de la capital, Alberto Ruiz Gallardón, qui va dir que un carrer de Madrid portarà el nom de l'artista. Els madrilenys van començar a acudir al lloc per a donar l'últim adéu a la cantant.

La capella ardent de la cantant romandrà oberta fins a les 20 hores. Després, el cos serà traslladat a Chipiona, la seua ciutat natal, on serà soterrada demà a les cinc.

El càncer li va sobrevindre a Rocío Jurado al setembre del 2004, i en 2005 va ingressar en el centre oncològic d'Anderson, en Houston, Estats Unit d'Amèrica, que va abandonar el 24 de març del 2006 per a traslladar-se a Espanya. Una vegada a Espanya va seguir tractament hospitalari, però el 28 d'abril passat va tornar al seu domicili per a passar els seus últims dies amb els seus familiars.

Fonts

[modifica]