Vés al contingut

Republicans busquen com contraatacar la mesura presidencial d'Obama sobre immigració

De Viquinotícies


2 de desembre del 2014, Washington DC
El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va confirmar que el president Barack Obama vetarà qualsevol projecte de llei que apunti a no proveir fons per a la seva recent acció executiva en immigració.

“No crec que els membres del Congrés, o almenys la majoria dels seus membres, estiguin disposats a portar al tancament del govern en protestes per les accions executives del president en immigració que va anunciar fa prop de 10 dies”, va dir Earnest l'un de desembre a la Casa Blanca.

Congressistes conservadors es reuneixen aquest dimarts al matí al Capitoli per avaluar com respondre a l'acció executiva d'Obama.

Mentrestant, republicans van circular esborranys de lleis de pressupost al Congrés que establirien clarament que cap diners o tarifa “pot usar-se per cap agència per implementar, administrar, executar o portar a terme els canvis de la política” d'immigració, ha informat Associated Press.

L'assumpte adquireix importància perquè el Congrés ha de passar una llei de pressupost per a l'onze de desembre o arriscar un tancament del govern.

L'anunci de Earnest implica que, d'aprovar el Congrés un pressupost que no permeti l'aplicació de l'acció executiva, Obama ho vetarà, augmentant el risc d'un tancament del govern.

El secretari de seguretat nacional, Jeh Johnson, assisteix aquest dimarts a una audiència a la Cambra de Representants on farà èmfasi que les mesures d'Obama es basen en "simple sentit comú".

Earnest va recordar que l'entrant líder de la majoria republicana del Senat, Mitch McConnell, ha dit que no té intenció de forçar un tancament del govern per diferències amb la Casa Blanca.

Per la seva banda, el president del Comitè de Seguretat Nacional de la cambra, el republicà Michael McCaul, va dir que usarà “totes les eines a la meva disposició per aturar les accions anticonstitucionals del president”.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail