Vés al contingut

Reinicia el judici al productor de Let It Be per assassinat

De Viquinotícies

31 d'octubre del 2008

El productor musical Phil Spector torna a ser sotmès a judici per l'assassinat de l'actriu Lana Clarkson, que va ocórrer el 2003 a Califòrnia. El procés anterior havia acabat el setembre de l'any passat per no haver-hi unanimitat en el jurat. Tanmateix, les declaracions de testimonis es van suspendre perquè un dels jurats va tenir un accident.

El jutge de la causa, Larry Fidler, va prendre la decisió de cancel·lar la ronda a causa que un dels jurats va caure i es va fracturar el peu en l'estacionament. S'espera que torni dilluns.

"Abans que acabi aquest procés, vostès coneixeran el verdader Phil Spector", va declarar el fiscal Alan Jackson al nou jurat. També va manifestar que Spector tenia un costat "molt sinistre i molt violent". Així mateix, va dir que la mort de Clarkson va ser la culminació d'un llarg patró de violència contra les dones amb qui va tenir intencions sentimentals.

No obstant això, la defensa va al·legar que l'actriu es va suïcidar. "No hi ha evidència que Phil Spector hagi matat Lana Clarkson, perquè no ho va fer", va afirmar l'advocat de Spector, Doron Weinberg.

Clarkson va aparèixer morta d'un tret a la boca el febrer de 2003 a la mansió del productor. Treballava com a cambrera en un club nocturn a Hollywood. Amb 40 anys, l'actriu va ser coneguda per la pel·lícula de culte The Barbarian Queen (1985) i va participar de diversos films classe B i a la televisió nord-americana.

Per la seva part, Phil Spector, de 68 anys, va ser el creador del "mur de so", una tècnica que va revolucionar la música en la dècada de 1990. Va treballar amb Los Ramones i va ser el productor de l'àlbum Let It Be de los Beatles. En els anys 50, va començar en la música com a guitarrista i compositor.

Fonts[modifica]