Recomanen sessions de bellesa per als gats

De Viquinotícies

6 de novembre del 2005
Les creences sobre la neteja i bellesa dels gats estan sent ara rebatudes per veterinaris xilens del Centre de Referència Medica Felí Moggie Cat’s, qui declaren que un major higiene a aquests felins reforça els vincles amb el seu amo i els fa menys agressius per a quan siguin adults.

Marcela Valenzuela, del Centre Mèdic esmentat, comenta alguns tips a l'hora de proporcionar neteja als gats: "A pesar que els gats es sociabilitzen a primerenca edat, fins i tot en el úter de la mare, els banys són un recurs més que ajuden a aquest procés. En tallar-lis les ungles, raspallar-los i sotmetre'ls a un bany va a donar-se un contacte major amb l'amo, permetent que sigui menys agressiu en edats més tardanes". També es recomana la remoció de bestioles molestes i objectes tallants (pues, espines i estelles de fusta) per a evitar que la pell de l'animal es faci malbé.

Segons aquest centre, per a evitar incidents a l'hora d'endreçar als felins, es recomana triar un lloc adequat per a donar-li el bany; abans de mullar-lo del tot, posar-li aigua perquè el gat s'acostumi al soroll del líquid a poc a poc; banyar-lo el més ràpid possible, assecar-lo i airejar-lo amb un secador de baixa potència i al final empolainar-li i raspallar-li el pèl, a més de tallar-li les ungles. Així mateix, es recomana que la primera manicura al gat sigui fet per un professional. Quant a l'ús dels sabons, s'aconsella utilitzar un amb pH diferent a dels humans i gossos i proporcionar-li un nou bany cada tres mesos.

Fonts[modifica]