Vés al contingut

Rússia afirma que els Estats Units no té autoritat moral per parlar de drets humans, després de la repressió a Ferguson

De Viquinotícies
Foto: Kremlin.ru

27 de novembre del 2014, Rússia
Rússia va apuntar als disturbis a Ferguson i protestes a tot Estats Units com a prova de que els seus detractors a Washington són hipòcrites i sense estatura moral per instruir a Moscou sobre els drets humans.

El ministeri de relacions exteriors rus ha assenyalat que EUA ha de “centrar-se en els problemes interns a gran escala sobre respectar els drets humans” en lloc de predicar als altres.

“Potser que l'enorme explosió d'indignació pública i la reacció desproporcionada dels cossos de seguretat confirmen una vegada més que això no és un fet aïllat, sinó una falla sistèmica en la democràcia nord-americana, que no ha aconseguit superar una profunda divisió, discriminació i desigualtat racial”, va establir en un comunicat el ministeri.

Autoritats dels Estats Units van dir dimecres que la policia havia detingut desenes de persones en nombroses ciutats que estaven protestant la decisió de no processar un policia blanc per matar un adolescent negre desarmat a Ferguson.

Les relacions entre Rússia i EUA s'han deteriorat en l'últim any, amb Washington acusant a Moscou de desestabilitzar Ucraïna. Estats Units també ha condemnat reiteradament al president rus Vladímir Putin de suprimir la dissidència política.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail