Vés al contingut

Protesta dels magistrats francesos contra les paraules de Nicolas Sarkozy

De Viquinotícies
La toga d'un advocat.

11 de febrer del 2011, França
Ahir, França va ser l'escenari de la desfilada de togues més gran. Van haver-hi de tot tipus: togues de magistrats, d'advocats, de secretaris judicials. No es calma el món judicial després de les paraules del president Nicolas Sarkozy després de l'assassinat de Laëtitia Perrais, de 18 anys. El seu assassí és un violador reincident que s'havia condemnat a 13 anys de presó i que havia purgat la seva pena. El president francès va demanar sancions contra els responsables d'aquesta disfunció del sistema judicial.

Els magistrats van enfadar-se i indignar-se. Aquelles paraules “ Són indignes per part d'un president de la república ”, van dir els manifestants. Van explicar que, des de fa molts anys, la justícia francesa pateix d'una falta de mitjans per funcionar acceptablement. Aquesta està situada a la trenta-setena plaça sobre 43 països pel seu pressupost concedit per any i per habitant. Els magistrats “nantais” van explicar que hi ha 3 jutges d'aplicació de les penes i 17 agents d'aprovació per més de 3.000 dossiers. Amb l'acumulació, han de deixar-n'he 800.

Doncs, més de 10.000 persones van manifestar-se en tota França. Els sindicats policials van afegir-se al arravatament de protestació. Des del dijous de la setmana passada, molts tribunals van fer vaga a les audiències en resposta a Nicolas Sarkozy, assegurant les més urgents.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (francès) V.L. Les acteurs de la justice dans la rue aujourd'hui, Le Bien public, núm. 384, p. 2, 10 de febrer 2011.
  • (francès) La journée de la colère, Le Bien public, núm. 385, p. 17, 11 de febrer del 2011.
  • (francès) Sarkozy répond aux magistrats, Le Bien public, núm. 385, p. 16, 11 de febrer del 2011.
  • (francès) Du jamais vu en Côte d'or, Le Bien public, núm. 385, p. 6, 11 de febrer del 2011.