Portaveu del Departament d'Estat dels EUA dimiteix després dels seus comentaris sobre Wikileaks

De Viquinotícies
Philip J .Crowley

14 de març del 2011, Estats Units
Un portaveu del Departament d'Estat dels EUA, Philip Crowley, va dimitir avui després de fer uns comentaris que descriuen el tractament de Bradley Manning, el qual és acusat de filtrar informació a Wikileaks, per part del Departament de Defensa dels Estats Units, com d'"estúpid".

Crowley va fer els comentaris la setmana passada a l'Institut Tecnològic de Massachusetts. Després de ser preguntat sobre que pensava al voltant que Manning havia estat sent torturat mentre hi era en presó. Crowley va dir que pensava que la manera en que el Departament de Defensa estava tractant a Manning era “ridícula, contraproduent i estúpida”. També va dir que creia que Manning havia de continuar en la presó.

Els comentaris de Crowley van provocar una àmplia controvèrsia, i el divendres el president Barack Obama va ser preguntat sobre això a una conferència de premsa. En resposta, Obama va dir que funcionaris del Departament de Defensa “l'havien assegura't” que Manning estava sent tractat adequadament.

En una declaració posterior, Crowley va dir que “donat l'impacte dels meus comentaris, pels quals assumisc tota la responsabilitat, he presentat la meva dimissió.”

Font[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail