PSC, ERC i ICV signen el pacte de govern a Girona

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

15 de juny del 2007, Catalunya

Bang.svg
UM votarà la socialista Aina Calvo a l'ajuntament de Palma, però manté oberta la negociació al govern balear i al Consell

El PSC, ERC i Iniciativa han signat avui a migdia el pacte per governar junts l'ajuntament de Girona, tal com van acordar dimecres. Anna Pagans serà des de demà la batllessa, la republicana Cristina Alsina tindrà la primera tinença d'alcaldia i l'ecosocialista Joan Olòriz, la segona. El cartipàs s'estructura, a banda de l'alcaldia, en vuit grans àrees, de les quals quatre les controlen el PSC, dues ERC i dues més Iniciativa.

En el nou cartipàs, el PSC controlarà Urbanisme, Mobilitat, Medi Natural, Hisenda, Esports, Cultura, Règim Interior i Seguretat. A ERC, Promoció, Participació, Dinamització del Territori i Joventut, i a ICV, Serveis Socials, Medi Ambient i Educació.

Aina Calvo serà la batllessa de Palma[modifica]

A l'Ajuntament de Palma, UM votarà la candidatura de la socialista Aina Calvo, cosa que donarà majoria a les esquerres a Cort. Tot i amb això, UM encara no ha donat cap resposta a la proposta de pacte sobre la batllia que dimecres li va fer el PSIB. A més, des d'ahir mateix, té sobre la taula l'oferta global del PP, que Jaume Matas féu a mans de Maria Antònia Munar en un dinar.

El president del PP, Jaume Matas, ha explicat que havia ofert un 'pacte d'estabilitat' a UM, amb mesures concretes en algunes àrees de govern, d'acord amb el seu programa electoral, però que no havia parlat de repartiments de carteres amb la dirigent nacionalista.

El cap dels populars també ha explicat que havia trobat Munar disposada a negociar la seva oferta i ha repetit que el PP era la força més votada a les Illes. Respecte de l'Ajuntament de Palma, ha confessat que el vot d'UM en favor de la candidata socialista no era el que ell desitjava.

El PP es va esperar fins ahir a migdia a fer la seva oferta, quan ja sabia la que havia fet el PSIB dimecres.

Prudència a les files socialistes[modifica]

Fonts socialistes han dit a VilaWeb que era una bona notícia que UM votés la candidatura d'Aina Calvo, però es mantenen prudents perquè saben que Maria Antònia Munar ja té l'oferta del PP. També s'han declarat un poc estranyades del fet que UM encara no els hagi dit què en pensava, de l'oferta d'ahir respecte de l'Ajuntament de Palma.

L'oferta consisteix, segons que ha transcendit, a donar a UM una tinença de batllia, tres regidories (Medi Ambient, Esports i Joventut, i Promoció econòmica i ocupació) i la gestió d'un pressupost de 250 milions d'euros. Amb això la batllia seria per a Aina Calvo, i el candidat d'UM, Miquel Nadal, es retiraria. Maria Antònia Munar, a la sortida de la reunió amb Francesc Antich, va dir que l'oferta era atractiva i que permetria de continuar la feina feta al Consell de Mallorca.

Però Munar no donarà cap resposta a les ofertes d'uns i altres fins la setmana entrant, probablement dilluns.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]