Ocupació del nou Centre d'Internament a la Zona Franca

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

24 de juny del 2006, Barcelona
A les 12:15 CEST unes 120 persones han ocupat el nou Centre d'Internament per persones immigrants en construcció a la Zona Franca. La policia ha actuat amb contundència i hi ha carregat contra diversos presents, entre els quals es trobaven dos periodistes.

En una acció d'ocupació del nou centre d'internament que s'està construint a la Zona Franca, 120 persones han entrat al recinte per desplegar pancartes de denúncia on es reclama el tancament dels centres d'internament i alhora es reivindica la lliure circulació de les persones i el seu dret a permanència. Els activistes consideren la seua acció com un acte pacífic per no haver fet ús de la força física, cosa que sí ha fet la policia en intervenir-hi ja que les autoritats ho consideren un acte il·legal.

Segons informació publicada a Indymèdia Barcelona, dos agents sense uniforme reglamentari han intimidat els manifestant amb gossos policia. A més a més, informen que la policia també ha trencat la càmara d'un periodista de TVE i ha retingut a un periodista d'Europa Press dins una furgoneta.

Aquesta acció s'ha realitzat en el marc de la "Caravana europea per la llibertat de moviment" que es desenvolupa aquests dies a Barcelona. Els integrants d'aquesta caravana defensen l'entrada lliure als països europeus de tothom que ho vulgui. Per a la mateixa tarda es va convocar una manifestació pel centre de la ciutat.

Detencions al Centre d'Internament de la Zona Franca[modifica]

Algunes de les persones que han participat en l'ocupació del nou Centre d'Internament per a immigrants en construcció a la Zona Franca han estat detingudes per la policia i han estat traslladades a la comissaria de La Verneda, ja que és una competència de la Policia Nacional, malgrat que l'operatiu l'hàgin dut a terme els Mossos d'Esquadra.

Fonts[modifica]