Vés al contingut

Nou avenç científic de Joan Massagué en relació amb el càncer de mama

De Viquinotícies

12 d'abril del 2007


La inactivació d'uns quants gens n'atura la metàstasi

El científic Joan Massagué i el seu equip d'investigadors publiquen aquesta setmana a Nature els resultats d'un nou treball sobre la metàstasi del càncer de sina. El científic, actualment al Memorial Sloan-Kettering de Nova York, juntament amb Roger Gomis, de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, i Cristina Nadal, de l'Hospital Clínic, són els autors de la investigació, que aborda una nova manera de fer front al creixement i la metàstasi d'aquesta mena de càncer.

Nova estratègia[modifica]

La fórmula consisteix a desactivar, alhora, quatre gens amb una combinació de fàrmacs, cosa que evita que el càncer de sina creixi i s'estengui als pulmons. Els gens desactivats són els que ajuden el tumor a formar vasos sanguinis per a rebre oxigen i nutrients, ço que li permet de créixer i de penetrar en els altres òrgans. Massagué ha descobert que aquests quatre gens es troben alterats en un 15% dels càncers de sina, que són els que més costa de frenar. Si aquesta nova estratègia contra la metàstasi fos efectiva, podria aplicar-se a unes altres varietats de càncer.

Massagué deia ahir: 'Obstruir els gens un per un és eficaç, però si s'obstrueixen tots quatre alhora, gairebé s'elimina del tot el creixement i l'expansió del tumor.'

El científic participarà el dia 19 d'abril en el Barcelona BioMed Forum, organitzat per l'IRB Barcelona i la Fundació BBVA i dedicat enguany a la recerca oncològica.

Fonts[modifica]