No s'accepta més proves de la família Puig Antich al Tribunal Suprem

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

20 de març de 2007
El ple de la sala militar del Tribunal Suprem espanyol no ha acceptat pas dues noves proves que havia presentat la família de Salvador Puig Antich perquè es tinguessin en compte en la deliberació del tribunal sobre si autoritza la revisió de la condemna a mort. El Suprem considera irrellevants les proves: un testimoni referencial i un estudi dactilogràfic sobre l'autòpsia feta al policia que es va morir en el tiroteig amb els activistes del MIL.

El Suprem considera que aquestes proves són irrellevants perquè diu que no aporten cap nova dada per a decidir si es pot revisar el cas.

El 20 de febrer passat el ple de la sala militar del Suprem va ajornar la deliberació sobre si es podia presentar un recurs de revisió de la sentència per la qual Puig Antich fou condemnat a mort el 1974. El tribunal va prendre aquesta decisió perquè la família havia demanat que també s'examinessin les proves que avui ha desestimat.

El Suprem haurà d'estudiar altres proves, com la prova infogràfica que reconstrueix el tiroteig entre Puig Antich i la policia espanyola, i la declaració que va fer el mes de gener el metge Joaquín Latorre, que el 1973 era ajudant del metge que va atendre l'agent Francisco Aguas, mort en la topada.

L'interrogatori a Latorre, també el va reclamar la família de Puig Antich. El metge va declarar que l'agent tenia cinc impactes de bala, i no tres com consta a l'autòpsia. Aquesta prova pot explicar la tesi de la família, segons la qual l'inspector va morir de les bales dels companys policies i no dels trets de Puig Antich. De fet, la prova infogràfica que reconstrueix el tiroteig, estudiada pel tribunal, també demostra que els trets que van matar l'inspector no van sortir de la pistola de Puig Antich (o no solament d'aquesta).

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]