Vés al contingut

No es tramita una petició a l'Eurocambra perquè els parlamentaris fan preguntes en català

De Viquinotícies

20 de març de 2007
L'administració del Parlament Europeu ha desestimat la petició que van fer vuit eurodiputats catalans per demanar que els parlamentaris es poguessin adreçar a les institucions europees i rebre'n una resposta en català. L'eurocambra ha dit que no es podia tramitar pas la petició perquè la pregunta era escrita precisament en català. Raül Romeva (ICV) ha demanat als altres set eurodiputats que tornin a plantejar la demanda, però per altres camins.

A més de Romeva, també van subscriure la petició el vicepresident del Parlament i company de Romeva als Verds/ALE, Gérard Onesta; el republicà Bernat Joan; Ignasi Guardans, de CiU, i els socialistes Inés Ayala, Teresa Riera, Raimon Obiols, Josep Borrell i Maria Badia.

Els camins a què es refereix Romeva són formular les preguntes en forma de carta en català (una opció que és factible perquè els ciutadans ja es poden adreçar per carta en català a les institucions europees) o presentar les preguntes en una llengua oficial adjuntant un annex amb la versió original en català.

Fonts[modifica]