Vés al contingut

Mor la duquessa d'Alba

De Viquinotícies


21 de novembre del 2014, Espanya
María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y de Silva, coneguda com la duquessa d'Alba, va morir als 88 anys a casa seva, al palau de Dueñas, a Sevilla, on va residir per tres anys i on va contreure el seu tercer matrimoni. Va néixer a Madrid el 28 de març de 1926, filla d'una família il·lustre.

Era la cap de la Casa d'Alba, i catorze vegades Gran d'Espanya, era una reconeguda figura de la societat espanyola, sempre li agradava caminar pel carrer i parlar amb els veïns com una persona més tot i ostentar el rècord Guinness de ser la noble amb més títols del món, era cinc vegades duquessa, una comtessa-duquessa, 18 marquesa, 18 més comtessa i una vescomtessa, aconseguit per la combinació dels matrimonis dels seus avantpassats al llarg de tot Europa.

Va estudiar a Londres i a París abans de radicar a Espanya, les seves aficions eren la música pop i els toros.

A més era coneguda per haver contret matrimoni en quatre oportunitats, l'última vegada el 2011 ja anciana i amb la negativa dels seus fills, als quals va convèncer donant-li per endavant la seva herència, que segons la premsa era entre 600 i 3500 milions d'euros. El seu últim i actual marit és Alfonso Díez, vint anys més jove que ella.

El seu marit actual, els seus sis fills i els seus néts van participar del seu funeral, que es va realitzar a la sala Colom de l'ajuntament sevillà. Les banderes estan hissades a mig pal en aquest ajuntament, i un dia de dol ha estat decretat.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail