Mor l'home amb el primer cas d'Ebola als Estats Units

De Viquinotícies


Imatge del virus en una micrografia electrònica de transmissió, acolorida artificialment.

9 d'octubre del 2014, Estats Units

Thomas Eric Duncan, el primer cas d'Ebola als Estats Units va morir a les set del matí d'aquest dimecres, va reportar l'Hospital Presbiterià de Texas a Dallas, on va romandre des del 28 de setembre després de tornar de Libèria.

Duncan va acudir a emergències el 20 de setembre, però va ser retornat pels metges de l'hospital; el dia 28 va ser novament ingressat i se li va aïllar per ser un cas sospitós d'Ebola. Dies enrere l'hospital va reportar que el pacient estava en estat crític i connectat a un respirador.

Les autoritats han informat que tots els que potencialment van tenir contacte amb Duncan estan sent monitoritzats per 21 dies, el període normal d'incubació de la malaltia.

Investigació penal contra Duncan[modifica]

Abans de la seva mort, un tribunal de Texas va ordenar obrir una investigació penal en contra de Thomas Duncan, perquè suposadament va propagar el virus de l'Ebola als Estats Units de manera intencional.

La fiscalia afirma que Duncan va mentir sobre el seu estat de salut al pujar a l'avió a Libèria i al aterrar en sòl nord-americà, per la qual cosa sospiten que volia propagar la malaltia intencionalment.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail