Vés al contingut

Mor el linguïsta francès Jacques Capelovici

De Viquinotícies

24 de març del 2011, París
El diumenge passat, va morir el lingüista francès Jacques Capelovici a casa seva a l'edat de 88 anys. “Fa un any, estava molt cansat. Jo no marxava i estava en cures pal·liatives en una clínica mèdica” va dir Françoise, la seva filla. “El seu traspàs és un alleujament per ell. S'havia debilitat ràpidament abans de que estigués en coma”, va afegir. L'enterrament del difunt tindran lloc al cementiri Montparnasse a París el dilluns que ve.

Jacques Capelovici va ser professor d'alemany i d'anglès als anys 1960-1980. Va ser catedràtic en anglès, professor “certificat”[1] en alemany i diplomat en italià i en escandinau antic. Fou sobretot un lingüista de la llengua francesa.

Va ser reconegut als anys 1970 a la televisió francesa com àrbitre en uns jocs tractant de la llengua francesa. Va participar des del 1969 fins al 1981 a Le Francophonissime, i des del 1976 fins al 1983 a Les Jeux de 20 heures on fou anomenat “Maître Capello”.

Des dels anys 1980, fustigava l'ús dolent de la llengua francesa i va escriure alguns llibres sobre les seves dificultats i les seves trampes. Féu i creà també mots encreuats i, fins al desembre passat, va col·laborar al setmanari Télé 7 Jours.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (francès) Maître Capello nous a quittés, Le Bien Public, núm. 425, p. 36, 23 de març del 2011.