Vés al contingut

Mor el dictador nord-coreà Kim Jong-il

De Viquinotícies
Kim Jong-il.

19 de desembre del 2011, Corea del Nord
Avui, el món ha estat sorprès després de l'anunci de la mort de Kim Jong-il el dissabte passat. Durant 17 anys, fou el líder de Corea del Nord. A la televisió del país, una presentadora, vestida de negre i desfent-se en plors, ha donat la informació als coreans i al món.

Kim Jong-li tenia 69 anys, dirigí el seu país amb una mà de ferro durant 17 anys i infongué terror. Va inspirar-se en el estalinisme com el culte de la personalitat i fou anomenat el “Gran Líder”. Durant gairebé dues dècades, el seu règim no tolerà cap acte d'indisciplina i castigà tota oposició al seu govern. D'això en dedueix que fou considerat internacionalment com el cap d'Estats del món més totalitari i cruel.

A partir de l'any 2008, patí d'un vessament cerebral i les seves aparicions públiques van esdevenir cada vegada més rares.

El funeral tindrà lloc el 28 desembre vinent… el dia dels Sants innocents. El seu fill menor, Kim Jong-un, es posa al davant de l'organització de les exèquies. Més tard, succeirà al seu pare al cap de l'Estat comunista.

Fontes

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail