Vés al contingut

Mor Steve Irwin, el caçador de cocodrils

De Viquinotícies

4 de setembre del 2006, Cairns, Austràlia

Steve Irwin.

Steve Irwin, més conegut com a "caçador de cocodrils" ("Cocodrile Hunter" en anglès) ha perdut la vida al matí de dilluns 4 de setembre de 2006 degut a la picada d'una escurçana.

Res no feia pensar a Steve Irwin que moriria mentre rodava un dels seus documentals. Steve s'havia fet famós a partir de la sèrie de documtentals que rodava i que s'emetien arreu del món (a Catalunya pel Canal 33 i a vegades per TV3) havia anat a rodar un documental pel seu programa (Els més mortífers de l'oceà, "Ocean’s Deadliest", en anglès) a Animal Planet al cap nord de d'Austràlia a Queensland Monday a la Gran Barrera d'Esculls.

L'home de 44 anys s'havia submergit al Port Douglas mentre rodava un documental quan va ser sorprès per la picada d'una rajada al pit esquerre que va arribar-li fins el cor, tot i que de moment la causa de la mort és desconeguda. Segons el seu company de treball John Stainton "ell va passar per sobre d'una escurçana, quan l'agulla es va aixecar i li va travessar el cor.", també va afirmar que la seva mort havia quedat filmada: "vaig veure les imatges i són espantoses, moltes dures de veure perquè és un testimoni d'una mort, i és terrible. Es veu com l'Steve està per sobre de l'escurçana i l'agulla surt i el pica aquí (al pit), i el treu ell mateix i llavors perd el coneixemnt", afirmava Stainton. La trucada demanant ajuda es va produir a les 11 del matí de dilluns provinent del vaixell d'equip, immediatament un helicòpter es va trobar amb ells a la illa de Low per intentar salvar la vida a l'australià, però ja era massa tard. El cadàver va anar al dipòsit de cadàvers de Cairns. La seva família: Terri, la seva esposa i els seus dos fills (Bindi Sue, de 8 anys i Bob de 2) van rebre la notícia ben aviat.

Steve Irwin en una exhibició al Zoo d'Austràlia.

Ross Coleman de la Universitat de Sydney de Ciència deia que era rar que una persona morís per culpa d'una rajada. Ha dit que tenia constància de gent ferida, però mai d'accidents mortals.

Irwin havia desenvolupat el parc de faunes del Zoo d'Austràlia, era una amant dels animals i sobretot dels cocodrils. Havia fundat un zoo i era el creador de la fundació Wildlife Warriors Worldwide.

El representant del primer ministre australià ha reconegut que molts australians s'entristiran amb la mort, el president del departament de turisme d'Austràlia ha comentat totalment impressionat per la mort d'Irwin, un home que segons ell, "havia fet molt per l'impuls del turisme a Austràlia".

La notícia ha consternat al món d'internet, molts bloggaires eren "fans" d'Steve. Una mostra n'és que a les 3 de la tarda de dilluns, la cerca més buscada a Technorati era "Steve Irwin" i la novena "Cocodrile Hunter" (a les 8 del vespre aquesta ja era la segona més cercada) [1]. També a les tres hi havia prop de 14.000 articles indexats amb el seu nom a les 8 la xifra s'elevava als 20.000 [2] i una setmana després era ja de 60.000. Queda per veure quin serà el nombre de cerques fetes al Google pel seu nom.

Enllaços externs[modifica]

Fonts[modifica]