Vés al contingut

Montenegro es converteix en el 192é estat membre de les Nacions Unides

De Viquinotícies

28 de juny del 2006
La República de Montenegro s'ha convertit aquest dimecres (28) en el 192é membre de les Nacions Unides. L'ingrés del nou país va ser aprovat per la plenària de la Assemblea General de l'organisme.

Després del protocol, durant el qual oficials van acompanyar a la flamant delegació montenegrina als seus nous seients en l'Assemblea, es va realitzar l'hissada de bandera enfront de la seu de l'ONU en Nova York.

El secretari general Kofi Annan va donar la benvinguda al nou membre elogiant el procés democràtic i pacífic que li va atorgar a Montenegro la independència de la Federació de Sèrbia i Montenegro, mitjançant un plebiscit realitzat el passat 21 de maig, els resultats del qual van ser ratificats el 3 de juny pel parlament del nou país.

Per la seua banda, el president de l'Assemblea General, Jan Eliasson, va afirmar que "En demostrar adherència als valors i principis democràtics i al estat de dret, Montenegro ha donat un important exemple".

Montenegro es converteix així en el membre més recent de l'ONU, després del reconeixement internacional de la independència de Timor Oriental en 2002.

Fonts

[modifica]