Mobilització empresarial per l'intercontinentalitat de l'aeroport del Prat

De Viquinotícies

22 de març del 2007
Avui a migdia es fa a Barcelona un acte per a reclamar que l’aeroport del Prat sigui un centre de vols intercontinentals i tingui una gestió individualitzada. L'acte, convocat per la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball Nacional i el RACC, ahir ja havia rebut el suport de 136 entitats empresarials, acadèmiques i professionals del país. Dos dels ponents que intervindran en l'acte, Germà Bel i Andreu Mas-Colell, expliquen a VilaWeb com veuen el futur de l'aeroport.

Bel i Mas-Colell coincideixen a criticar el model de gestió

Germà Bel, catedràtic d'economia de la UB i ex-diputat socialista a Madrid, explica que l'aeroport de Barcelona ha d'ocupar un lloc darrere els grans aeroports europeus (Frankfurt, Londres o París) i considera el model de gestió actual 'dolent i retardat'. Germà Bel és coautor, amb Xavier Fageda, de l'estudi 'Aeroports i globalització. Opcions de gestió aeroportuària i implicacions sobre el territori', que podeu consultar.

Aquest estudi demostra que l'aeroport de Barcelona, amb uns trenta milions de passatgers l'any passat, forma part de la primera divisió que estableix el Consell Internacional d'Aeroports. Tot i amb això, és, d'aquests aeroports, el que té menys vols intercontinentals.

L'ex-conseller Andreu Mas-Colell, catedràtic d’economia de la UPF i director de la Barcelona Graduate School of Economics, coincideix en la importància estratègica de l'aeroport com a infrastructura i reclama una entitat gestora 'amb majoria de representants d'interessos territorials catalans'.

El tercer ponent de l'acte, Pedro Nueno, professor de l'IESE, no ha pogut respondre el qüestionari de VilaWeb perquè ahir era a Xangai.

Infraestructura clau[modifica]

L'acte, que l'organització presenta com a acadèmic, no pas com a reivindicatiu, porta per títol 'L’aeroport de Barcelona: infraestructura clau per al futur de l’economia catalana' i es fa a l'Aula Magna de l'IESE. Igual que la campanya que promou l'Associació Catalana de Professionals, que ja ha recollit gairebé 6.000 adhesions, l'acte d'avui coincideix amb l'obertura de la pugna per l'adjudicació de la futura terminal sud del Prat a les companyies o aliances que hi operaran. Aquesta adjudicació s'havia de decidir abans de l'estiu, però el govern espanyol l'ha retardada mig any.

Enllaços externs[modifica]

(català) Redacció de VilaWeb Mobilització empresarial per l'aeroport del PratVilaWeb. 22 de març del 2007.