Vés al contingut

Militars arresten el president d'Hondures

De Viquinotícies

28 de juny del 2009, Tegucigalpa, Hondures

Manuel Zelaya

Dos comandos militars conformats per uns 200 soldats van arrestar el president d'Hondures Manuel Zelaya en la seva residència, cap a les 5:45 hores locals (11:45 UTC) i immediatament el van conduir a la base de la força aèria "Hernán Acosta Mejía", d'acord amb declaracions de testimonis i del seu propi secretari privat Eduardo Reina. Posteriorment va ser traslladat a Costa Rica, des d'on va donar una conferència de premsa.

L'acció es produeix hores abans de donar inici a una consulta popular per reformar la constitució, que va provocar una gran polèmica amb el congrés i el poder judicial.

El secretari privat de Zelaya va denunciar "es van emportar al president de casa seva militars per a la força aèria. Estem fent la denúncia internacional", a més va sol·licitar ajuda a altres països, a l'OEA i a l'ONU.

Per la seva part, José Miguel Insulza va convocar a una reunió urgent del consell permanent de l'OEA per analitzar la situació actual a Hondures. La Unió Europea i els governs de Veneçuela i Bolívia van qualificar el fet com un "cop d'estat militar".

Entretant, Tegucigalpa roman sense servei d'energia elèctrica i els mitjans locals, que tenien prevista la transmissió de la consulta electoral, van canviar la seva programació per música popular nacional.

Fonts

[modifica]
A Viquipèdia hi ha un article relatiu a: Crisi política a Hondures del 2009.


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail