Militars arresten el president d'Hondures

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

28 de juny del 2009, Tegucigalpa, Hondures

Dos comandos militars conformats per uns 200 soldats van arrestar el president d'Hondures Manuel Zelaya en la seva residència, cap a les 5:45 hores locals (11:45 UTC) i immediatament el van conduir a la base de la força aèria "Hernán Acosta Mejía", d'acord amb declaracions de testimonis i del seu propi secretari privat Eduardo Reina. Posteriorment va ser traslladat a Costa Rica, des d'on va donar una conferència de premsa.

L'acció es produeix hores abans de donar inici a una consulta popular per reformar la constitució, que va provocar una gran polèmica amb el congrés i el poder judicial.

El secretari privat de Zelaya va denunciar "es van emportar al president de casa seva militars per a la força aèria. Estem fent la denúncia internacional", a més va sol·licitar ajuda a altres països, a l'OEA i a l'ONU.

Per la seva part, José Miguel Insulza va convocar a una reunió urgent del consell permanent de l'OEA per analitzar la situació actual a Hondures. La Unió Europea i els governs de Veneçuela i Bolívia van qualificar el fet com un "cop d'estat militar".

Entretant, Tegucigalpa roman sense servei d'energia elèctrica i els mitjans locals, que tenien prevista la transmissió de la consulta electoral, van canviar la seva programació per música popular nacional.

Fonts[modifica]

A Viquipèdia hi ha un article relatiu a: Crisi política a Hondures del 2009.


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail