Vés al contingut

Milers de cubans als Estats Units podrien ser deportats pel restabliment de relacions diplomàtiques

De Viquinotícies

22 de juliol del 2015, Estats Units
Més de 35 000 cubans podrien ser deportats a l'illa del Carib amb el restabliment dels llaços diplomàtics entre els Estats Units i Cuba, segons xifres del Servei d'Immigració i Control de Duanes dels Estats Units (ICE), facilitades a l'Agència EFE.

D'acord amb les dades de l'ICE, pesen ordres de deportació sobre 35 106 ciutadans cubans als Estats Units, dels quals 162 es troben actualment detinguts i 34 944 en llibertat. El nombre inclou a persones amb condemnes penals greus o que representen una amenaça per a la seguretat nacional i, per tant, són considerats prioritaris per deportació per part dels agents encarregats de fer complir les lleis immigratòries.

Els arxius de l'ICE revelen que 1999 persones de la llista han estat repatriades, 1093 d'elles des del 2001. L'ICE és responsable de trobar i deportar els immigrants que viuen al país sense autorització i a aquells a qui se'ls ha ordenat abandonar el país.

L'ICE també va indicar a EFE que, fins ara, la política de Cuba era d'acceptar "ocasionalment" les repatriacions, inclosos els casos de criminals, alguna cosa que d'ara endavant podria canviar amb l'acostament entre ambdues nacions i el restabliment de relacions diplomàtiques.

Un cas a part durant aquests anys, ha afegit l'ICE, ha estat el d'aquells cubans inclosos en una llista específica que els governs cubà i nord-americà van acordar el 1984, en què es van incloure 2746 noms de ciutadans illencs per ser repatriats.

Aquest dilluns 20 de juliol, ambdós governs van restablir formalment les seves relacions diplomàtiques, trencades des del 1961.

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article