Vés al contingut

Microsoft s'aventura en el món dels robots

De Viquinotícies

20 de juny del 2006, Los Ángeles
El dimarts dia 20, l'empresa nortamericana Microsoft va mostrar un conjunt d'eines de programari per facilitar la feina de producció de robots. El projecte abarca robots ben variats, des de joguines fins als robots de les cadenes de muntatge, tot i que es centrarà en el desenvolupament de robots domèstics, ja que, segons ells, els robots industrials ja estan ampliant assentats i el seu ús és molt extès.

Segons Microsoft els robots són el següent pas dels ordinadors personals, "creiem que això és una peça clau en el futur de la informàtica" va dir Tandy Trower, director general de Microsoft Robotics Group. El primer producte serà Microsoft Robotics Studio, per a aficionats i comercials, encara no se'n sap el preu ni la data de sortida, però ja se'n pot aconseguir una versió de prova des de la seva pàgina web. Aquesta aplicació servirà per evitar haver de reprogramar tot el codi cada vegada que es fa un canvi en el hardware del robot.

El projecte a llarg plaç consisteix en crear un robot capaç de realitzar feines rutinaries a les llars. Tot i això la sortida a la venta de robots amb aquestes característiques es preveu d'aquí a bastants anys. La referència més directa, el gos robot Aibo de Sony va ser un autèntic fracàs: només uns quants milionaris podien permetre's aquell robot, així que a principis de febrer van decidir para la producció. Tot i això Microsoft Robotics Group assegura que només caldran entre cinc i deu anys perquè aquest mercat passi a moure milions de dòlars l'any.

No s'ha d'oblidar que durant anys, Microsoft, ha estat finançant el Centre de Robòtica Innovativa de la Universitat Carnegie Mellon, pìonera en el món de la robòtica.

Fonts

[modifica]