Maragall demana a Montilla que el PSC tingui grup propi a Madrid

De Viquinotícies

26 d'agost del 2006, Girona

El President de la Generalitat, Pasqual Maragall, va demanar ahir a la nit al candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a la presidència de la Generalitat, José Montilla, que el PSC tingui grup parlamentari propi a Madrid. Maragall va aprofitar la trobada anual del seu partit a Vilopriu (Baix Empordà) per fer renéixer el recurrent debat dins el seu partit sobre la necessitat de tenir un grup parlamentari per als socialistes catalans al Congrés dels Diputats de Madrid.

L'última vegada que Maragall va desenterrar aquesta vella demanda va ser el juny de 2004. La proposta no va tenir una bona acollida ni al PSC ni al PSOE. Montilla no va respondre al President i es va limitar a dir ahir que 'cal canviar les polítiques estèrils i victimistes de 23 anys de catalanisme conservador de Jordi Pujol, preocupades només per la identitat abstracta i despreocupades de la realitat social'.

Reaccions dels altres partits[modifica]

El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a la presidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha aplaudit la reivindicació de Maragall però ha puntualitzat que arriba massa tard. Convergència i Unió s'ha pronunciat en termes similars i ha exigit a Montilla que es posicioni sobre la proposta.

Fonts[modifica]