Maragall anuncia que no es presentarà a la reelecció

De Viquinotícies

21 de juny del 2006, Barcelona
El president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, no es presentarà com a candidat a president de la Generalitat en les eleccions catalanes que es celebraran a la tardor. Així ho ha confirmat avui en una declaració institucional feta al Palau de la Generalitat, després que el portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ja ho hagués desvetllat a primera hora del matí.

Maragall va comunicar ahir a la nit la seva decisió a la direcció del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i al seu secretari general, José Montilla, qui molt probablement encapçalarà la llista socialista en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Amb la confirmació de la seva renúncia a la reelecció, Maragall volia evitar que es relacionés aquesta decisió amb la reunió que mantindrà demà al matí amb el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero.

En la seva al·locució institucional, Pasqual Maragall ha considerat l'Estatut com un important guany per a Catalunya i ha fet una crida «a una nova generació que sàpiga conduïr el país lluny de la política irritada i el tacticisme que ens han dominat». Tot al·ludint al seu immediat esdevenidor polític, ha afirmat que «seguiria participant de l'esforç col·lectiu», aclarint que lideraria l'aplicació legislativa de l'Estatut, fins i tot «l'endemà que deixi de ser President».

En resposta a un periodista durant el torn de preguntes, Pasqual Maragall ha afirmat que dissoldrà el Parlament a finals d'agost. La data de les eleccions serà segurament el proper 22 d'octubre.

Fonts[modifica]

  • Retransmissió en directe al canal de televisió 3/24 a partir de les 13:20 CEST.