Més de trenta morts en una massacre a Virgínia

De Viquinotícies

17 d'abril del 2007

Norris Hall, edifici de la carrera d'enginyeria.

Ahir (16) va ocórrer un assassinat massiu a la Universitat Estatal i Institut Politècnic de Virgínia (conegut com a Virginia Tech), a Blacksburg, Virgínia, Estats Units. Van morir almenys 33 persones, incloent l'atacant que va iniciar el tiroteig, i 29 persones van resultar ferides. És el pitjor atac a una universitat de la història dels Estats Units.

El primer tret va ocórrer cap a les 7:15 AM (EDT) en els dormitoris de la residència estudiantil West Ambler Johnston Hall, on resideixen gairebé 900 alumnes novells. Allí va morir una persona. Dues hores després, l'assassí va disparar en un dels salons de classes del Norris Hall, edifici de la carrera d'enginyeria, situat a més de tres quilòmetres del complex d'habitacions. Els investigadors encara tracten d'esclarir on es va mantenir ocult l'atacant durant aquest lapsus i com va recórrer aquesta distància. Per això, les hipòtesis indiquen la possibilitat que siguin dos els autors de l'atac. Per a escapar de l'atacant, molts estudiants van optar per llençar-se des de les finestres dels edificis. El pistoler va usar dues armes una pistola 9mm i una escopeta DAO-12.

A causa de la situació, la universitat va cancel·lar totes les classes i va instruir als seus alumnes a romandre en les seves habitacions i no acostar-se a les finestres. La universitat va precisar que en els dies 2 i 13 d'abril va haver-hi alertes de bombes. El dia previ a la massacre s'havia ofert una recompensa de 5.000 dòlars a qui facilités l'arrest dels responsables d'aquelles alertes. Encara no se sap si això té alguna relació amb l'atac.

Després de l'enorme operatiu desplegat per la policia, el presumpte agressor va ser trobat sense vida. Pel que sembla, s'hauria suïcidat al veure's envoltat pels agents, encara que altres versions indiquen que hauria mort al quedar enmig del foc obert entre els agents.


Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Matança a Virgínia Tech
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Matança a Virgínia Tech

Fonts[modifica]