Vés al contingut

Més de cent morts en l'accident d'un avió a Madrid

De Viquinotícies

20 d'agost del 2008, Madrid

Un avió d'Spanair que es dirigia a les Illes Canàries s'ha estavellat aquesta tarda després d'enlairar-se a l'aeroport espanyol de Madrid-Barajas i ha causat més de cent morts, segons ha confirmat la conselleria d'Interior madrilenya. De moment s'han comptabilitzat tan sols 26 supervinents, que s'han traslladat a diversos hospitals de Madrid. Dinou d'aquests supervivents es troben en estat molt greu, segons fonts sanitàries. Altres fonts, eleven el nombre de víctimes mortals a cent cinquanta. I de fet, la ministra espanyola de Foment Magdalena Álvarez ha destacat, sense detallar les víctimes mortals, que 'només hi ha vint-i-sis ferits'. S'ha declarat l'estat d'emergència a l'aeroport de Madrid-Barajas, i el trànsit aeri no s'ha restablert fins passades les cinc de la tarda.

Diagrama explicatiu de l'accident.

El vol accidentat és JK5022 de la companyia Spanair i era compartit amb el LH255 de la companyia Lufthansa. A l'aparell hi havia cent setanta-cinc persones (166 passsatgers i 9 tripulants), segons les diverses agències de notícies. Encara es desconeixen les causes de l'accident, tot i que diverses fonts apunten a la fallada d'un motor en el moment de l'enlairament.

Els familiars de les víctimes s'han desplaçat fins a Barajas on són atesos per un equip de professionals.

Tant Madrid com les Canàries han decretat tres dies de dol. A més, s'ha suspès el partit amistós entre l'Hèrcules CF i el València CF que s'havia de jugar a les vuit del vespre. A més, els governs balear, català i valencià han mostrat el seu suport al madrileny.

Retards en els vols del país

[modifica]

La declaració d'emergència a l'aeroport de Madrid i el fet que durant més de dues hores s'hagi tancat la instal·lació, causa importants retards als aeroports del país. Els vols que surten des d'El Prat, Son Sant Joan i Manises cap a Madrid registren retards de més de quatre hores.

Les primeres explicacions de la companyia

[modifica]

El director comercial d'Spanair, Sergio Allard, ha confirmat que l'avió sinistrat a Madrid havia passat l'última revisió tècnica el 24 de gener i que no s'havia enregistrat cap irregularitat. L'aparell tenia 15 anys i Spanair l'havia adquirit en feia 9.

Allard no ha pogut parlar sobre les causes de l'accident perquè, segons que ha dit cal que l'autoritat competent, que és Aviació Civil les investigui.

Fonts

[modifica]


Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Vol 5022 de Spanair