Més de 50 morts en diverses explosions a l'Índia

De Viquinotícies

30 d'octubre del 2008, Nova Delhi, Índia

Almenys 56 persones van morir i unes 300 van resultar ferides en una sèrie d'explosions registrada avui a diverses ciutats de l'estat indi d'Assam, al nord-est del país, va informar la televisió local.

Onze bombes van detonar gairebé simultàniament al voltant de les 11.30 hores locals (06.00 GMT) a les ciutats de Guwahati, Kokradhar, Barpeta i Bongaygaon.

La policia va responsabilitzar dels atemptats al grup separatista Front Unit d'Alliberament d'Assam, encara que fins a la data els extremistes mai no han perpetrat actes terroristes de proporcions tan àmplies.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, de visita al país, va condemnar els atemptats. "El secretari general expressa un profund pesar i les condolences més sentides al Govern i al poble de l'Índia amb motiu de les morts de la gent i les destruccions, provocades per la sèrie d'explosions avui al nord-est del país. Censura decididament aquest acte de terrorisme apuntat contra els civils", diu la declaració oficial que va fer un representant del secretari general a la seu de l'ONU a Nova York.

És la quarta sèrie d'explosions ocorregudes a l'Índia en els últims sis mesos en les quals van perdre la vida fins 100 persones. La policia va responsabilitzar dels atemptats anteriors al grup radical "Mujahidines indis".

Fonts[modifica]