Vés al contingut

Luis Linde, un home de confiança del PP de perfil tècnic

De Viquinotícies

7 de juny del 2012, Espanya


Luis Linde és un home de l'absoluta confiança dels ministres d'Economia i d'Hisenda”. El substitut de Fernández Ordóñez és un home veterà, que d'aquí a tres anys, quan en cumpleixi 70, haurà d'abandonar el càrrec. Si bé el nombrament d'un nou governador pot aportar certa inestabilitat al govern de Mariano Rajoy l'any 2015, el cert és que aquesta maniobra garantirà al PP un governador de confiança sis anys més, fins l'any 2021.

Linde és un home de perfil més aviat tècnic. Bon coneixedor de la institució, va dirigir el departament internacional del Banc d'Espanya de 1987 a l'any 2000. Del 2005 al 2008 treballar a Washington, ocupant un càrrec executiu al Banc Interamericà de Desenvolupament (BID). Actualment, Linde era assessor per assumptes internacionals del Banc d'Espanya.

La seva cursa com a governador va començar el passat 25 de maig, quan el consell de ministres el va anomenar conseller del Banc d'Espanya en substitució de Vicente Salas, home nomenat el seu dia pel PSOE. Tot i que no és encara oficial, tot fa preveure que la subgovernadora del Banc d'Espanya serà Soledad Nuñez, a proposta del partit socialista. El PP tornaria a fer bona així una norma no escrita que havia retret a Zapatero d'haver trencat: el governador el proposa el govern, el subgovernador l'oposició.

Fernández Ordóñez va presentar la seva dimissió fa pocs dies, un mes abans que expirés el seu mandat de sis anys, enmig de la polèmica per l'escàndol de Bankia i la mala gestió del sistema financer.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail