Luis Linde, nou governador del Banc d'Espanya

De Viquinotícies

7 de juny del 2012, Espanya


Luis Linde és l'home escollit pel govern espanyol per pilotar el Banc d'Espanya en substitució de Miguel Ángel Fernández Ordóñez, que dimitirà efectivament diumenge, segons ha anunciat al congrés espanyol el ministre d'Economia, Luis de Guindos. Linde és un home de màxima confiança de De Guindos i del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El consell de ministres aprovarà el nomenament i dilluns ja es farà càrrec de la institució, que es veu immersa en la polèmica per la mala gestió de la crisi financera i l'escàndol de Bankia.

Precisament, un dels primers dossiers que trobarà Linde damunt la taula de governador és la recuperació de la credibilitat de l'òrgan supervisor bancari espanyol, molt afectada per la nacionalització de Bankia i tot el procés de fusió de les caixes d'estalvi.

També haurà d'avanár en la resolució dels processos d'entitats intervingudes pel FROB i els plans de sanajament de les entitats per complir les exigències de solvència dels últims decrets aprovats pel govern espanyol.

Linde estrenarà càrrec coincidint amb la publicació de l'informe de l'FMI sobre la banca espanyola i dues setmanes després es farà pública la valoració de les auditores Oliver Wyman i Roland Berger, que servirà de base per calcular les necessitats de capital del sector en el possible rescat bancari europeu.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail