Vés al contingut

Llenguadoc-Rosselló: els apicultors de la regió demanen ajudes a l'estat

De Viquinotícies


6 d'agost del 2014, França
Els apicultors de la regió Llenguadoc Rosselló van fer, ahir dimarts, un crit d'auxili de cara a la baixada de la producció des de fa tres anys i han demanat un suport financer de l'Estat i de les col·lectivitats per evitar que lafragilització de la filera apícola, és faci encara molt més gran.

Els dos o tres anys de dificultats i els atzars climàtics de 2014, empenyen nombrosos apicultors a qüestionar-se sobre el futur de la seva activitat. Amb una pèrdua mitjana de la meitat de la producció regional, amb unes pèrdues aproximadament 10 milions d'euros, la situació és particularment alarmant i la temporada 2014 es mostra amb molt mal auguri, segons un comunicat de la FNSEA et l'Adapro-LR (Association de développement de l'apiculture professionnelle)

D'acord amb els apicultors, la sequera combinada amb problemes recurrents (varroa, mosquit asiàtic, intoxicacions, malalties) fan que tinguin 'costos addicionals per satisfer les necessitats alimentàries de les abelles, i , aquests poden afectar greument la temporada.' Així, en funció dels nèctars, 'la disminució de producció va de -35% (colza) fins a -92% (garriga), mentre el castanyer, un dels nèctars que aporten volums molt importants, disminueix de 40%', han observat membres de l'Adapro.

'La mel dels castanyers és encara més en perill en la mesura que s'afegeix, una altra calamitat, el mosquit del castanyer, un paràsit que "s'estén cada vegada més a la regió'. Segons aquest comunicat, la producció de mel ha baixat en un 60% en els darrers 4 anys.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail