Vés al contingut

Linux instal·lat a 2.460 equips d'escoles italianes

De Viquinotícies

6 de setembre del 2005, Bozen, Itàlia
Durant l'estiu està sent instal·lada una distribució del sistema operatiu GNU/Linux en 2.460 equips a la província de Bozen de Tirol del Sud. Aquest desplegament inclou les 70 escoles públiques i privades, i afecta a més de 16.000 estudiants.

La distribució instal·lada, FUSS Soledad GNU/Linux, és una versió creada a partir de la popular distribució Debian GNU/Linux. FUSS Soledad GNU/Linux té suport multilingüe i utilitza l'entorn de treball GNOME.

A més dels equips de sobretaula en les escoles, es crearan més de 20.000 "LiveCDs" per a ser distribuïts gratuïtament als estudiants i a les seves famílies. Aquests LiveCDs permeten als estudiants utilitzar en les seves cases el mateix programari que utilitzen en les escoles.

El subdirector del projecte, Antonio Russo va informar que, "Amb la participació de totes les escoles públiques i privades, tots els estudiants, famílies, mestres i operadors del món de l'educació tindran oportunitat d'utilitzar un sistema d'operació completament lliure, tant en l'escola com a casa." Aquest projecte va ser finançat per la província de Bozen, el Fons Social Europeu i el Centre per a la Formació Professional en Llengua Italiana.

Fonts

[modifica]