Les seleccions de futsal de Catalunya i Espanya s'enfronten a la Copa del Món

De Viquinotícies

11 de juny del 2007, Rússia

La Selecció Catalana de Futbol Sala s'ha enfrontat a la selecció espanyola guanyant per 5 a 3 en un emocionant partit que anava perdent per 1 a 3 fins poc abans del final, quan en Xavier Sánchez ha capgirat el marcador fins el 5 a 3, fent ell mateix els cinc gols.

Aquest partit destaca per ser el primer enfrontament oficial entre les seleccions de Catalunya i Espanya, el que ha provocat una tempesta política a l'Estat Espanyol.

Prèviament a la disputa del partit han sonat els himnes nacionals corresponents, Els segadors i la Marxa Reial, tot i que en un primer instant l'organització havia confós l'himne del Regne Unit amb el d'Espanya.

La selecció catalana participa en aquest torneig per invitació que serveix de preparació per al Mundial de 2007 en estar reconeguda de manera oficial la Federació Catalana de Futbol Sala pels organismes mundial i europeu específics del futbol sala. Actualment el futbol sala al món està dividit en dues organitzacions paral.leles que es disputen la direcció d'aquest esport, l'Associació Mundial de Futsal (AMF) i la FIFA. Aquesta competició està organitzada per l'AMF, que és una associació específica per al futbol sala, a diferència de la FIFA que integra el futbol sala en un comitè de la seva estructura orientada al futbol a 11.

A nivell europeu ja s'havien enfrontat amb anterioritat equips a nivell de club representant a la federació catalana i a l'espanola en competicions de la Unió Europea de Futbol Sala.

Pel que fa a la repercussió mediàtica i política, hi ha hagut lectures diametralment oposades als mitjans i partits polítics d'àmbit català i espanyol. Per part dels mitjans i partits catalans s'ha vist de manera positiva i s'ha volgut mostrar una actitud de normalitat i per part espanyola s'ha intentat desacreditar la competició després de no poder impedir que es disputés, tal com havien fet prèviament en casos com el de l'hoquei sobre patins.

Article relacionat[modifica]