Legislatives russes de 2012: Vladímir Putin estima la votació sincera

De Viquinotícies
Vladímir Putin

15 de desembre del 2011, Rússia
El primer ministre rus, Vladímir Putin, ha dit avui que el resultat de les legislatives del país reflecteix la voluntat del poble rus. Per l'oposició, havia defraudat.

El partit Rússia Unida del primer ministre, va obtenir la majoria absoluta al Parlament, encara que perdés alguns escons per la legislatura vinent. La setmana passada, almenys un miler de persones van ser detingudes durant les protestes contra Putin. Es van produir sobretot a Moscou i a Sant Petersburg. Aquesta darrera és la segona ciutat més gran del país i és considerada com la capital cultural.

En una entrevista transmesa en directe a la televisió, Putin va rebutjar les peticions en favor d'una nova votació i va dir que li demanarà que s'instal·lin càmeres de vídeo en els llocs de votació per assegurar la sinceritat de les futures eleccions.

Pel que fa a les grans protestes contra el govern que van produir-se recentment, Putin va afirmar que estava complagut de veure joves russos expressar les seves opinions. En canvi, va insistir que han d'obeir les lleis del país. El primer ministre va suggerir mateix que van pagar-se alguns dels manifestants per protestar.

Putin, que va ocupar la presidència de Rússia entre 2000 i 2008, és considerat com el favorit per a les eleccions presidencials de març de 2012. Va culpar el govern dels Estat Units de l'onada de protestes a Rússia. La seva reacció va arribar després que el secretari d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, va haver expressat els seus dubtes sobre els resultats de les eleccions legislatives al país.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail