Vés al contingut

La xifra de morts del terratrèmol del Japó s'estima en més de 10.000 persones

De Viquinotícies
L'ona de xoc del tsunami

16 de març del 2011, Japó
La xifra oficial de morts ocasionada pel devastador terratrèmol que va sacsejar el Japó el divendres s'apropa ara a 1900 persones, mentre que funcionaris de la policia diuen que és gairebé segur que la xifra final serà d'almenys 10.000 morts.

Els cossos encara sent recuperats són de 2000 cossos fins a la data en la Prefectura de Miyagi a soles. El recompte oficial dels desapareguts ha arribat a 2.300, encara que en una sola ciutat, aproximadament la meitat de la població de 17.000 habitants segueix desapareguda. Aproximadament 350.000 persones s'han quedat sense llar, els centres d'acollida són la provisió d'habitatges de moment.

A causa del deteriorament de les infraestructures, els supervivents de la més afectada costa nord-est del Japó estan afrontant els dies amb recursos limitats, especialment quant a alimentació, aigua i electricitat. En la Prefectura d'Iwate, un funcionari del Govern va declarar que les arribades d'equips d'ajuda són només un deu per cent del que és necessari.

A la Central Nuclear Fukushima I, va ocórrer una segona explosió el dilluns a l'edifici del Reactor 3, després d'una explosió dissabte a l'edifici del Reactor 1. Del Reactor 2 es va informar també que tenia dificultats amb el seu sistema de refrigeració.

Fonts[modifica]


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail