Vés al contingut

La plataforma publicitària de Google, AdSense, ja funciona en català

De Viquinotícies

21 de maig del 2007

Google ha anunciat a través d'un bloc oficial que la plataforma de publicitat contextual AdSense ja funciona en català. Tal com podeu veure a la part de sota de la pantalla si cliqueu qualsevol notícia de VilaWeb (foto), el programa AdSense ja és capaç de publicar anuncis publicitaris en català quan detecta aquest idioma a les webs que l'han contractat com a sistema de gestió de la publicitat. Recordem que es tracta d'una de les plataformes publicitàries més potents d'Internet.

Google AdSense va néixer el juny del 2003 i va ser tota una revolució, perquè publicava els anuncis en funció del text de la web que es mostrava; identificava una sèrie de paraules clau i mostrava anuncis que hi estiguessin relacionats. Així, si un internauta veu anuncis relacionats amb la informació que llegeix, és més fàcil que s'hi interessi. D'entrada el sistema només funcionava en anglès però a poc es va anar ampliant a d'altres idiomes i ara ha arribat al català. Tal com diu Arlene Lee al bloc oficial de Google, se senten satisfets de poder fer públic que AdSense ja inclou anuncis en un idioma que es parla a parts d'Espanya, França i Itàlia i és la llengua nacional d'Andorra.

Aquesta notícia és especialment destacada per a la xarxa en català, perquè posa a la disposició dels autors de webs un sistema publicitari en català que és un dels més potents del món i que pot ajudar a a finançar-les.

Enllaços externs

[modifica]

Fonts

[modifica]