La plataforma contra el canon digital entrega un milió de firmes al Ministeri d'Indústria

De Viquinotícies

19 de març del 2007, Madrid, Espanya

La plataforma "Todos contra el canon" ("Tots contra el canon" en català) va lliurar un milió de firmes al Ministeri d'Indústria en contra de l'aplicació del canon digital, que s'aplica al preu dels dispositius de gravació o emmagatzematge de dades.

La llei preveu que cada dos anys es revisi l'import que s'aplica i als dispositius als quals s'aplica. Entrarà en vigor el 29 de juliol i gravaria amb canon tots els suports digitals, com MP3 i telèfons mòbils per compensar les copies que es poguessin fer de materials amb drets d'autor. El diners recaptats amb el canon els reben associacions d'autors.

Segons la llei les associacions d'autors i els fabricants haurien de decidir el canon que s'aplica i a quins productes s'aplica, com que no han arribat a un acord a el ministeri d'Indústria i el de Cultura tenen fins el dia 27 per decidir com serà la llei.

La plataforma contra el canon va recordar que la Llei de propietat intel·lectual va ser impugnada a Brusel·les, així la nova llei del canon infringiria a més de la normativa espanyola, també l'europea.

Les firmes[modifica]

Al moment d'escriure aquesta notícia s'havien recaptat 1.098.099 firmes, totes recaptades a través de la pàgina web. 346.171 eren individuals; les col·lectives, 1260, sumaven 751.928 signants.

Plataforma "Todos contra el canon"[modifica]

La plataforma "Todos contra el canon" està formada per 28 organitzacions patronals, professionals, de consumidors i de programari lliure. La plataforma es crear l'abril de 2006.

Notícies relacionades[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Fonts[modifica]