La neu fa estralls a les carreteres valencianes

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

26 de gener del 2007, País Valencià

Paissatge nevat

La neu i la pluja han fet estralls hui a bona part del País Valencià, sobretot a les carreteres. N'hi ha vint-i-tres on és necessari l'ús de cadenes per a poder-hi circular, i unes altres cinc s'han hagut de tallar; és el cas de l'autovia A-3, que s'ha tallat a Xiva de Bunyol en sentit Requena. A València, l'aiguat que hi ha caigut ha causat nombrosos desperfectes i ha impedit l'eixida dels vaixells del port. En altres localitats, centenars d'alumnes no han pogut anar a l'escola.

Ahir les nevades van portar complicacions a una desena de carreteres secundàries i a la A-3, al Coll d'Ares. A més, gairebé un miler d'alumnes no van poder anar a escola. Al Principat les nevades no han estat, ni de bon tros, tan importants com s'esperava, i sols han emblanquinat les comarques pirinenques i alguns punts de les comarques occidentals i meridionals. Hui es manté l'avís per nevades, però s'ha desactivat el pla Neucat.

A les Illes, ahir al vespre es va activar l'alerta per nevades, però avui les previsions són de precipitacions febles i d'algunes ventades.

Pre-alerta per la sequera[modifica]

Al Principat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha activat la fase de pre-alerta de sequera, és a dir que s'intensifiquen els controls i les mesures d'estalvi d'aigua. Segons l'Agència, els embassaments de les conques interiors ronden el 48% de la capacitat perquè el 2006 fou un any molt sec, i avisa de risc de sequera d'ací a quatre mesos, si no plou o neva.

Per inculcar l'estalvi d'aigua domèstic, l'ACA ha promogut la campanya 'Per tenir aigua, tanca l'aixeta'.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]