La milícia Al-Xabab assassina a 28 persones a Kenya que no van aconseguir provar que eren musulmans

De Viquinotícies
Bandera administrativa d'Al-Xabab.

23 de novembre del 2014, Kenya
Homes armats, presumptes membres de la milícia terrorista radical islamista Al-Xabab, van atacar un autobús a la localitat d'Aràbia, districte de Mandera, al nord-oest de Kenya, prop de la frontera amb Somàlia, on van assassinar a almenys 28 persones per no ser capaços de llegir l'Alcorà. Les víctimes, de les quals set dones, van ser assassinades amb un tret al cap.

L'autobús, en què viatjaven 60 persones, es traslladava de Mandera a Nairobi, capital de Kenya. Un funcionari va declarar a Daily Nation que en l'atac, realitzat per la matinada, van participar al voltant de 100 homes.

Després d'això, els radicals van exigir als passatgers que recitaran versos de l'Alcorà. Els testimonis van assenyalar que van disparar contra tots els que no podien fer-ho. “Els organismes de seguretat estan buscant a la banda criminal”, va afirmar el ministeri de l'interior en un comunicat. Dies previs a l'atac, la policia va aplanar mesquites de Mombasa, després que trobessin explosius a una d'elles. Aquesta situació va provocar diversos enfrontaments entre joves musulmans i les forces de seguretat.

Al districte de Mandera s'han registrat diversos atemptats per part d'Al-Xabab, grup lligat a la xarxa terrorista Al-Qaida. Al-Xabab “imposa la llei islàmica, la xaria, de manera extremadament brutal”, ha informat Deutsche Welle. Entre les seves pràctiques comunes hi ha les execucions públiques i les amputacions.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail