Vés al contingut

La captació d'aigua del Segre seria per un màxim de vuit mesos

De Viquinotícies

25 de març del 2008, Lleida


Bandera de Lleida
Bandera de Lleida
Altres històries sobre Lleida


Localització de Lleida

Un mapa mostrant la localització de Lleida


[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]


Segre al seu pas per Lleida.

Francesc Baltasar, Conseller de Medi Ambient, va assegurar que el traspàs d'aigua del riu Segre cap al riu Llobregat tindria una durada màxima de vuit mesos (amb un posterior desmuntatge), no s'aplicaria abans de la tardor i només es faria en cas que el sistema Ter-Llobregat estigués en emergència (si continua la sequera).

Baltasar també ha confirmat que la captació no afectarà als regants ni als usuaris de Lleida. El Conseller ha parlat d'aportació temporal en comptes de tranvassament. El cost seria d'uns 20 milions d'euros. No obstant la proposta ha generat gran rebuig sobretot a les comarques de Lleida, que asseguren que no tindran aigua per més de dues o tres setmanes, i de Tarragona.

Es traspasserien 1,5 metres cúbics, sempre que el Segre en portés més de 3, que es portarien al riu Greixa, afluent del Llobregat. Tot i això Baltasar ha recordat que aquesta és una de les moltes mesures (com la recuperació de pous, el transport d'aigua en vaixells o la contenció de la demanda) que es volen implementar.

Fonts[modifica]