La Universitat de Vic acull la Prova Cangur

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

21 de març del 2007
El dia 22 de març, l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic rebrà els 285 participants en la Prova Cangur 2007. Aquesta prova es convoca anualment per la Societat Catalana de Matemàtiques i l'organitza una comissió catalano-valencianobalear. És una activitat que té per objectiu estimular l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes i consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada.

Els alumnes participants provenen de l'IES Vic, IES Jaume Callís, Col·legi Sagrat Cor de Jesús i L'Escorial (tots de Vic), IES Miquel Martí i Pol (Roda de Ter), SES de Tona, IES del Voltreganès (Les Masies de Voltregà) i El Roser (Sant Julià de Vilatorta).

A les 10 del matí es donarà el tret de sortida de la prova que acabarà a un quart de 12. Els enunciats de la prova els haurà preparat una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya participa com a nació i actualment n'ostenta una de les vicepresidències. Les noies i els nois d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen el mateix temps d'una hora i quart per intentar resoldre'ls.

Per la gentilesa de l'Associació de Flequers d'Osona, a la Planta Pilot de l'Escola Politècnica Superior s'elaboraran panets per l'esmorzar dels participants un cop acabin la prova. Tot seguit els participants que ho desitgin podran prendre part en un joc de pistes per tots els campus de la Universitat de Vic i hauran de realitzar diverses proves.

Com en l'edició de l'any passat, una vintena d'alumnes de la carrera de mestre de la Facultat d'Educació, dirigits pel professor Pau Casañas participaran en els preparatius de la prova el mateix matí. La professora de l'Escola Politècnica Superior, Montserrat Corbera Corbera, n'és la coordinadora.

La prova Cangur d'enguany és una de les activitats incloses en el Centenari de l'IEC.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Font[modifica]

(català) Redacció de VilaWeb (edició a Vic) La Prova Cangur es fa un any més a la Universitat de VicVilaWeb. 21 de març del 2007.