Vés al contingut

La Lliga Àrab acusa als seus enviats d'encobrir la repressió de Síria

De Viquinotícies
Bandera de la Lliga Àrab

2 de gener del 2012, Síria
El Parlament Àrab va demanar ahir la retirada immediata dels enviats de la delegació a Síria per encobrir, suposadament, la repressió de Síria quan ja s'arriba a 5862 morts, entre els quals hi ha 395 menors.

El Parlament Àrab, un comitè format per 88 representants dels estats de la Lliga Àrab, va denunciar ahir que la missió dels observadors a Síria estava servint de "cobertura" perquè el règim sirià de Baixar al-Assad segueixi reprimint als seus opositors. El Parlament Àrab va reclamar la seva retirada "immediata". Alí al-Salem al-Dekbas, president de la organització, va dir que "El que està passant en presència del observadors ha despertat la ira del poble àrab" i que "A més, donen cobertura per continuar amb les seves accions inhumanes davant dels ulls i les oïdes de la Lliga Àrab". El Parlament ha demanat al secretari de la Lliga, Nabil al-Arabi, que convoqui una reunió de ministres d'Afers Estrangers amb el propòsit d'aprovar la retirada immediata dels observadors. Els Comitès de Coordinació Local van informar que actualment les víctimes mortals ja arriben a 5862, entre les quals hi ha 395 menors d'edat.

Entre els enviats de la Lliga també hi ha "dissidents". Un dels qual deia a la cadena Al-Jazeera que "La situació al país és molt perillosa". Els opositors al règim asseguren que molts dels enviats estan a favor del govern autoritari d'Al-Assaf i que els és "molt" difícil parlar amb ells sense que hi hagi autoritats sirianes.

Mentrestant, la oposició siriana està fragmentada i el document d'unitat acordat dissabte i que havia de presentar a la Lliga Àrab trontolla sobretot en el tema de la intervenció armada, mentre que la Instància Nacional de Coordinació (ICN) defensa els mètodes pacífics i rebutja una incursió armada, el Consell Nacional Sirià (CNS) defensa la intervenció de soldats desertors i acceptaria la intervenció exterior per "protegir els civils".

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail