La FIFA amplia el Mundial a 48 equips en 2026

De Viquinotícies


Gerd Müller aixecant la Copa del Món de la FIFA després de guanyar la final del Mundial de 1974 davant els Països Baixos.
Imatge: Sedn / Wikimedia Commons.

12 de gener del 2017

La FIFA ampliarà el Mundial de futbol a 48 equips, afegint 16 països addicionals al torneig de 2026, segons va anunciar dimarts l'organisme.

El president de la FIFA, Gianni Infantino, estava a favor del pla, que preveu 16 grups de tres equips en què els dos primers passen a setzens de final. El Consell de la FIFA va aprovar la proposta per unanimitat.

La votació compleix una promesa electoral de Infantino d'ampliar el Mundial i hauria d'ajudar a finançar els augments promesos per 211 membres de l'organització, que governa el futbol mundial.

Amb 80 partits en lloc de 64, la FIFA espera ingressar 1.000 milions de dòlars addicionals per contractes d'emissions i patrocini, a més dels diners de les entrades, en comparació amb els 5.500 milions de dòlars previstos en el mundial de 2018 a Rússia. Els sis continents de la FIFA haurien de saber al maig quants llocs extra aconseguiran.

La UEFA vol tenir 16 equips europeus en la competència, que probablement es disputaria a Amèrica del Nord. La regió de la CONCACAF no ha organitzat un Mundial des del torneig de 1994 a Estats Units. Líders de les federacions d'Estats Units, Canadà i Mèxic han iniciat converses sobre una candidatura conjunta.

Àfrica i Àsia podrien sortir beneficiades per un Mundial més ampli, amb fins a nou places cadascuna. Al Mundial del Brasil de 2014 només van tenir 5 i 4 equips, respectivament.

Tot i així, la FIFA ha dit que espera que el nivell del futbol baixi respecte al format de 32 equips que mantindran els propers dos mundials, a Rússia i Qatar.

La "qualitat absoluta" del joc, definida com equips d'alt nivell que s'enfronten entre si amb més freqüència, s'aconsegueix amb 32 equips, va admetre l'organització en un document d'investigació enviat el mes passat als membres. L'organisme va fer més de 10.000 simulacions de tornejos per arribar a aquesta conclusió.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de març

Escriviu un article