La FIFA aixeca restriccions de publicació d'imatges del Mundial d'Alemanya a la web

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

14 de març del 2006, Alemanya
La FIFA, el màxim organisme del futbol mundial, i la Associació Mundial de Diaris(WAN, per les seves sigles en anglès), van arribar aquest dilluns (13) un acord pel qual es retiren les restriccions sobre publicació de fotos digitals durant la celebració dels partits de la pròxima Copa Mundial d'Alemanya 2006.

L'anunci va ser confirmat per Joseph Sepp Blatter, president de la FIFA, i Timothy Balding, director de l'Associació de Mundial de Diaris i representant de la coalició d'agències per a aquest cas, entre les quals es conten l'Agencia France-Press (AFP), Associated Press, Reuters, Getty Images, DPA i DEPA, després d'una reunió privada sostinguda pels dos dirigents a Zurich, Suïssa.

Amb l'acord es posa fi a una sèrie d'obstruccions imposades per la FIFA, en les quals s'estipulava que no més de 5 fotos podien ser publicades per cada meitat d'una trobada celebrada, dues fotos addicionals per temps extra (incloent penals) i la prohibició de mostrar les fotos per internet fins dues hores després d'acabat el partit.

Joseph Blatter va comentar, referint-se a l'acord, "entenem que la publicació d'imatges i text ha de ser tractada amb igual enfocament en nom de guardar la pau de les polítiques de maneig transparent de la informació i el respecte de la llibertat de premsa". Blatter, qui es va manifestar complagut pel resultat de la trobada, va estendre la seva invitació a la WAN per a nominar un representant seu davant el comitè de mitjans de la FIFA on es discuteixen aquest tipus d'assumptes.

De la seva part, Balding va dir que la WAN i la comunitat de premsa mundial reben amb beneplàcit la prudent i intel·ligent decisió de Blatter, la qual beneficiarà a milions de lectors de diaris i llocs d'Internet en tot el món.

Balding representa a més de 18.000 periòdics i a diverses de les més importants agències de premsa en el món.

Fonts[modifica]