Vés al contingut

La Cort Suprema dels Estats Units decidirà sobre el matrimoni homosexual

De Viquinotícies


19 de gener del 2015, Estats Units
La Cort Suprema dels Estats Units va acordar divendres decidir si els 50 estats dels EUA han de permetre que les parelles homosexuals es puguin casar. Amb l'anunci, la cort va acceptar resoldre un dels grans interrogants dels drets civils abans que finalitzi el seu actual període de sessions al juny.

El Departament de Justícia va informar que demanarà a la cort permetre el matrimoni a persones del mateix sexe, segons el fiscal general del país, Eric Holder.

Els magistrats es van excusar l'octubre d'escoltar apel·lacions de les resolucions que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe en cinc estats.

La mesura va donar una victòria tàcita als grups pro-drets dels homosexuals, ampliant immediatament de 19 a 24 el nombre d'estats que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe, al costat del Districte de Columbia.

En gran part com a conseqüència de la no fallada de la Cort Suprema d'octubre, el nombre d'estats que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe des de llavors ha crescut a 36, i més del 70 per cent dels nord-americans viuen en llocs on les parelles homosexuals poden casar-se.

Els nou jutges de l'alt tribunal escoltaran els arguments orals a l'abril, amb una fallada esperada al juny. Opositors al matrimoni homosexual argumenten que la Constitució dels Estats Units no dicta específicament com els estats han de definir el matrimoni.

També insisteixen que no hi ha tradició jurídica que doni suport al dret de les parelles del mateix sexe a contraure matrimoni. No obstant això, un sondeig realitzat als últims dos anys mostra que la majoria dels nord-americans afavoreixen el matrimoni homosexual.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail