L'oposició critica la proposta del conseller de Territori valencià

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

21 d'agost del 2006, València

La reacció de l'oposició a la demanda del conseller de Territori i Habitatge, Esteban González Pons, de consensuar un gran pacte que concilie el creixement urbanístic i la conservació del medi, no s'ha fet esperar. Tant EU-Verds com el Bloc s'han afegit a criticar la decisió del govern valencià, que han qualificat d'electoralista i que consideren que arriba massa tard. Recordem que González Pons va substituir encara no fa un més Rafael Blasco, que havia mantingut una política polèmica quant a urbanisme.

El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha estat taxatiu: 'González Pons fa perquè la destrucció de paisatges i territori que hi ha hagut durant aquests anys és irreversible i ara ja no té sentit fer cap pacte amb el partit que ha propiciat unes polítiques territorials i urbanístiques clarament insostenibles'. Morera creu que la maniobra del conseller de Territori demostra que el seu model econòmic prioritari s'ha esgotat. Bo i sabent que la política urbanística valenciana està en el punt de mira no només del govern espanyol sinó també de la Unió Europea.

El portaveu d'Esquerra Unida-Verds, Joan Ribó, ha posat en dubte 'les bones intencions i la credibilitat de l'oferta del conseller de Territori' i l'ha qualificada d'electoralista. Ribó ha precisat que, en un altre context, el seu grup polític estaria disposat a fer un pacte i veure les condicions per preservar el territori, 'però amb tot el que ha passat durant l'etapa de govern del PP, especialment durant el període de Rafael Blasco, la credibilitat del PP en aquesta matèria no existeix'. És per això que considera que l'oferta del PP 'arriba massa tard' i respon a la preocupació de la ciutadania, que veu amb preocupació la destrucció ambiental.

La proposta de González Pons[modifica]

El conseller de Territori i Vivenda valencià, Esteban González Pons, ha fet una proposta insòlita si tenim en compte la data i el punt en què es troba la legislatura: un gran pacte que concilie el creixement urbanístic i la conservació del medi. Un mes i mig després que Camps remodelés l'equip de govern i substituís el polèmic Rafael Blasco al capdavant d'aquesta conselleria, la proposta de Pons arriba quan queden nou mesos per als comicis del País Valencià. D'aquesta manera, i segons la lectura que se'n pot fer, el govern valencià intenta eliminar del debat electoral la qüestió de l'urbanisme, durament criticada per l'oposició i fins i tot per la Unió Europea, que ha fet diversos advertiments al govern valencià pel creixement sense mesura. Així les coses, González Pons demanarà hui mateix de comparéixer a la comissió de Medi de les Corts per proposar que es redacte un text consensuat que incloga les aportacions dels nombrosos grups ecologistes que treballen per la sostenibilitat.

El conseller de Territori va dir que la defensa del territori no pot ser monopoli de cap partit polític i que el pacte permetrà de coordinar el creixement des del respecte. Per això va qualificar el document que cal consensuar com un autèntic 'pacte d'estat'.

Fonts[modifica]
Cc-by-nc-nd icon.svg